ΚΕΙΚ ΖΕΑΣ(
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΓΙΑΟΥΡΤΙ )
Υλικά
250ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1
½ κούπα μαύρη ζάχαρη
4 έως 5 αυγά
400gr γιαούρτι στραγγιστό
( 2 κεσεδάκια )
Ξύσμα από 2 πορτοκαλιά και τον χυμό
τους
2 βανίλιες
500 gr αλεύρι Ζέας
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό
πορτοκαλιού
2εως 3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
( Μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια προαιρετικά )
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λαδί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε
ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα . Συνεχίζουμε
με το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ ενώ χτυπάμε συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι Ζέας και την σοκολάτα σε κομμάτια και χτυπάμε
για ακόμη 5 λεπτά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας και προσθέτουμε
σε αυτή το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω
αντιστάσεις για 1 ώρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου