ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΖΕΑΣ
400 gr
καρότα τριμμένα
400gr ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 gr λευκό κρασί (
μοσχάτο )
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι ζέας
( 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
προαιρετικά )
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα
το ελαιόλαδο, το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει
τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι (την πάπρικα ) και ανακατεύουμε. Έπειτα
προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τέλος
το αλεύρι ζέας. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για λίγο την ζύμη μας να
ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου