Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΖΕΑ ( ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ )





Τυροπιτάκια με γιαούρτι και ζέα  (ζύμη κουρού)

Υλικά
500γρ αλεύρι ζέας
250γρ γιαούρτι στραγγιστό ( ένα κεσεδάκι)
250γρ βιτάμ (το βιτάμ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)ή ελαιόλαδο
1  μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι και ζάχαρη

 Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι ζέας με το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ( ή το βιτάμ ) και το γιαούρτι, προσθέτουμε  στη μύτη του κουταλιού αλάτι και άλλο τόσο ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Αφού έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη, ανοίγουμε με τα χέρια μας μικρές φωλιές και τις γεμίζουμε με τυρί φέτα, γκούντα, γραβιέρα ή ζαμπόν τυρί ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας. Κλείνουμε τις φωλιές με τα δάχτυλα μας ή αν έχουμε ροδέλα τους δίνουμε ένα καλύτερο σχήμα στο τελείωμα τους. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία.
  
ΓΙΑ ΕΠΙΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6972390541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου