ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΖΕΑ
Συνταγές με αλεύρι Ζέας
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015
προζυμι απο ζεα
ΠΡΟΖΥΜΙ ΑΠΟ ΖΕΑ
Μέρα πρώτη σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι βάζουμε 120 γραμμάρια ζεστό νερό και 160 γραμμάρια αλεύρι ζέας. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί αραιή ζύμη που να μοιάζει με λάσπη. Σκεπάζουμε με το καπάκι το δοχείο και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος(το σκεπάζουμε με μια κουβέρτα ή το τοποθετούμε πάνω στο σώμα του καλοριφέρ) για 15 ώρες.
Μέρα δεύτερη ( μετά από 15 ώρες ) προσθέτουμε στην υπάρχουσα ζύμη 60 γραμμάρια ζεστό νερό και 80 γραμμάρια αλεύρι
για να σχηματιστεί πάλι αραιή ζύμη. Ανακατεύοντας βλέπουμε να σχηματίζονται σαν κλωστές στη ζύμη. Σκεπάζουμε πάλι το δοχείο με το καπάκι και το αφήνουμε ξανά σε ζεστό μέρος
για ακόμη 15 ώρες.
Μέρα Τρίτη θα δούμε ότι έχουν σχηματιστεί φουσκάλες, προσθέτουμε ξανά 60 γραμμάρια ζεστό νερό και 80 γραμμάρια αλεύρι ζέας για να έχουμε και πάλι μια αραιή ζύμη. Κλείνουμε για τελευταία φορά το δοχείο και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος . Την επόμενη μέρα το προζύμι μας έχει πλέον φουσκώσει και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε. «Για να
συντηρήσουμε το προζύμι το αποθηκεύουμε στο ψυγείο ώσπου να το χρησιμοποιήσουμε.»
Όταν φτιάχνουμε ψωμί με προζύμι περιμένουμε αρκετές ώρες ώσπου να φουσκώσει το ψωμί μας, δεν λειτουργεί όπως η μαγιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου