ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΖΕΑΣ
150 gr ζάχαρη μαύρη
3 αυγά
150 gr κουβερτούρα
180 gr βούτυρο
ή βιτάμ
90 gr αλεύρι ζέας
180 gr καρύδια
½ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Λιώνω τη
σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί της (
μπορώ να λιώσω τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για πιο
γρήγορα, τοποθετώ σε κομματάκια τη σοκολάτα σε βαθύ δοχείο κατάλληλο για
μικροκύματα το σκεπάζω με μεμβράνη και ζεσταίνω στη μέτρια ισχύ το φούρνο για 1
λεπτό περίπου τη βγάζω και την
ανακατεύω, αν δεν έχει λιώσει επαναλαμβάνω τη διαδικασία ανακατεύοντας πάντα
γιατί μπορεί να μας ξεγελάσει η όψη της) .Χτυπάω τη μαύρη ζάχαρη με τα αυγά στο
μίξερ προσθέτοντας τη λιωμένη σοκολάτα
και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος προσθέτω τα τριμμένα καρύδια, το αλεύρι ζέας και
το μπέικιν πάουντερ αφού πρώτα τα έχω ανακατέψει όλα μαζί . Τοποθετώ το μείγμα
μου σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή πυρέξ και ψήνω σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 22-25 λεπτά.
(Οι
αναλογίες είναι για μικρό ταψάκι για κανονικό βάζουμε τις διπλάσιες ποσότητες.
Η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι λίγο υγρή μέσα, αν την ψήσουμε παραπάνω θα γίνει
σαν κέικ.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου