ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΖΕΑΣ (ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΟΡΜΟΙ)
Υλικά
4 αυγά
1 φλ.τσαγιού
αλεύρι ζέας
1 φλ.τσαγιού
ζάχαρη μαύρη ή καστανή
1 μπέικιν
πάουντερ
2 βανίλιες
( μετράμε
πάντα με το ίδιο μέγεθος φλιτζανιού )
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο
μίξερ τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες
και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι
ζέας αφού έχουμε πρώτα ανακατέψει σε
αυτό το μπέικιν πάουντερ. Δεν χτυπαμε για πολλή ώρα για να παραμείνει αφράτο το
μείγμα μας. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή σε ταψί με
λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω
αντιστάσεις για 10 λεπτά. Το παντεσπάνι είναι έτοιμο μπορούμε να το
χρησιμοποιήσουμε σε τούρτες ή να το τυλίξουμε (έχοντας το σιροπιάσει ή και όχι)
βάζοντας του μια απλή κρέμα ζαχαροπλαστικής ή και μαρμελάδα και γαρνίροντας το
με σαντιγύ, άχνη ζάχαρη ή ότι άλλο επιθυμούμε.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Καλησπέρα! Να κάνω μια ερώτηση το έτοιμο παντεσπάνι είναι μαλακό? Επειδή μου φαίνεται πολύ αλεύρι
ΑπάντησηΔιαγραφή1 μπέικιν πάουντερ φακελακι ενοητε?
ΑπάντησηΔιαγραφή