Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τυροπιτάκια Ζέας



                         Τυροπιτάκια Ζέας

Υλικά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα    
- 100gr μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι ζέας γεμάτα (μετράμε πάντα με το ίδιο  μέγεθος φλιτζανιού )

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ το λαδί, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και τα ανακατεύουμε να λιώσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα (να είναι χλιάρο για να μην καεί η μαγιά) και διαλύουμε την μαγιά, το ρίχνουμε στο μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι  ζέας. Αφού πρώτα  έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς κελσίου, βάζουμε  μέσα το μπωλ και το αφήνουμε μίση ώρα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας .Ανοίγουμε με τα χέρια μας μικρές φωλιές από τη ζύμη  και βάζουμε μέσα τη γέμιση (κιμά κοκκινιστό με τυρί, τυρί φέτα ή γραβιέρα, λουκάνικο με τυρί ή ότι άλλο θέλουμε). Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή λαδόκολλα και  τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου σε πάνω κάτω αντιστάσεις ή σε αέρα .
ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΤΕ.
ΤΗΛ.6972390541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου