ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΕΑΣ
Υλικά
2 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι ζέας
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (ή βιτάμ
ή ακόμη και μπεσέλ)
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
1 αυγό
4 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού για
άρωμα
(μετράμε πάντα με το ίδιο μέγεθος φλιτζανιού)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ
μέχρι να αφρατέψει ( αν βάλουμε βιτάμ
δεν θέλει πολύ ώρα χτύπημα)κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το μπέικιν, τις
βανίλιες ή το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10΄λεπτά. Όταν το
μείγμα γίνει αφράτο ρίχνουμε το αλεύρι ζέας και ζυμώνουμε πλέον με τα χέρια ώσπου
η ζύμη να ομογενοποιηθεί και να είναι μαλακή. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη με τον
πλάστη σε φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό και με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού
του καφέ κόβουμε μικρά στρογγυλά μπισκοτάκια ή αν έχουμε μηχάνημα (formex) φτιάχνουμε μπισκότα σε
διάφορα σχήματα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε
στους 200-250 βαθμούς κελσίου για 10΄λεπτά το κάθε ταψί.
Καλή επιτυχία
ΤΗΛ.6972390541
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου